thelifetimeexperience@gmail.com

Αναμνήσεις

Arctic Crossing

02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Arctic Crossing

0 comments 0 share
Το κείμενο αυτό είναι κάπως γλυκόπικρο, λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν το εν λόγω ταξίδι - την επιδημία του κορωνοϊού και το παγκόσμιο lockdown, μια κατάσταση που παραμένει σε εξέλιξη και έχει προκαλέσει σημαντικές βλάβες στις ζωές των ανθρώπων, στην τουριστική βιομηχανία, στην παγκόσμια οικονομία...

Έτσι όπως είναι ο κόσμος αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα πράγματα θα επιστρέψουν στην κανονική τους ροή, είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Εμείς νιώσαμε ιδιαίτερα έντονα τις επιπτώσεις των παγκόσμιων γεγονότων, αφού κατέστη αδύνατo να πραγματοποιήσουμε το δεύτερο Arctic Crossing που είχαμε προγραμματίσει για 15 έως 24 Μαρτίου 2020, επειδή η Νορβηγία ανακοίνωσε πλήρες lockdown δύο μόλις ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης του ταξιδιού μας.

Αυτό σήμαινε ότι αναγκαστήκαμε να στερήσουμε από τους πολύτιμους πελάτες μας ένα πολυαναμενόμενο ταξίδι, ότι υποστήκαμε όλοι κάποια οικονομική ζημιά, αλλά και ότι μια πανάκριβη ομαδική κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων βρίσκεται σε αναμονή επ’ αόριστον...
Ωστόσο, υπάρχουν στο μυαλό μας τόσες πανέμορφες εικόνες που αναπολούμε, και δέκα άλλοι πολύτιμοι πελάτες, οι οποίοι είχαν την τύχη να ζήσουν ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής!

Δέκα ημέρες, τρεις χώρες, δύο οχήματα και 12 λάτρεις της περιπέτειας, σε ένα road trip περίπου 3.000 χιλιομέτρων, όλα μέσα στον Αρκτικό Κύκλο!
Φτάσαμε αεροπορικώς στην Κίρουνα της Βόρειας Σουηδίας, παραλάβαμε τα οχήματά μας στο αεροδρόμιο, και κατευθυνθήκαμε ακόμη πιο βόρεια, στον Εθνικό Δρυμό του Άμπισκο. Από εκεί ταξιδέψαμε προς την Νορβηγία και τα Νησιά Λοφότεν, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία στη γη.

Ψηλά, χιονοσκεπή βουνά και στενά φιόρδ, μεγάλες αμμώδεις παραλίες, πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια και ατρόμητα ψαροκάικα συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν μπορείς παρά να το ερωτευτείς - ακόμη και με τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και τις ριπές παγωμένου αέρα από τη θάλασσα!

Στη Φινλανδία, επιστρέψαμε στην αγαπημένη μας παραποτάμια βίλα έξω από το Ροβανιέμι, και σε οικείες δραστηριότητες από την περσινή χρονιά: μια επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, ψάρεμα στον πάγο, βόλτα με έλκηθρο και σκυλιά χάσκι, και φυσικά το χωριό του Άη Βασίλη...

Από τις καλύτερες στιγμές της παραμονής μας στη Φινλανδία ήταν το πάρτι στη βίλα μας, παραδοσιακά πλέον με την υπέροχη οικογένεια του φίλου Γιώργου, και καλό φαγητό και χορό, αλλά και με κλήρωση για ένα πολύ μεγάλο δώρο! Ο Βασίλης, ένας εξαιρετικός φωτογράφος, εκτός από αναμνήσεις και εικόνες από το ταξίδι μας, γύρισε στην Ελλάδα με μία Canon EOS R στις αποσκευές του.

Βασικός φωτογραφικός στόχος του ταξιδιού αυτού ήταν, φυσικά, το Βόρειο Σέλας, το οποίο για μία ακόμη φορά δεν μας απογοήτευσε. Από την πρώτη κιόλας νύχτα, οδηγώντας τα μεσάνυχτα προς το Άμπισκο στους -20 βαθμούς Κελσίου (μετά από μεγάλη καθυστέρηση στις πτήσεις μας), η Aurora μας υποδέχτηκε στον Αρκτικό Κύκλο!

Φωτογραφίσαμε επίσης το Σέλας να χορεύει πάνω από την παραλία Skagsanden, και αργά την νύχτα πάνω από την Reine στα Λοφότεν. Για εμάς τους διοργανωτές, ήταν τεράστια χαρά που είδαμε ακόμη και τους μη φωτογράφους της παρέας να είναι πρόθυμοι να περάσουν ώρες στην παγωνιά, περιμένοντας να γίνουν μάρτυρες αυτού του απίστευτου φαινομένου.

Το τελευταίο βράδυ του ταξιδιού, η ομάδα το πέρασε σε ξενοδοχείο-κότερο στη συνοικία Gamla Stan της Στοκχόλμης, άλλη μία μοναδική εμπειρία! Είχαμε αρκετό χρόνο να εξερευνήσουμε την πόλη, να αγοράσουμε σουβενίρ, αλλά και να επισκεφτούμε κάποιους από τους ασυνήθιστα όμορφους σταθμούς του μετρό της Στοκχόλμης, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Νωρίς την επόμενη ημέρα αποχαιρετίσαμε τους δέκα εξερευνητές του Αρκτικού Κύκλου, με κάρτες μνήμης γεμάτες υπέροχες εικόνες που θα τους συντρόφευαν ευχάριστα κατά το επερχόμενο lockdown!

Σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας


#TheLifetimeExperience

PASSION FOR TRAVEL & ADVENTURE

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!